Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP) - zoznam publikácií

Aplikácia zobrazuje zoznam publikácií odborníkov vybraného pracoviska. Vzťah publikácie k pracovisku je možné upravovať v aplikácii Moje a mnou spravované publikácie v rámci editovania danej publikácie. Voľba pracoviska sa nachádza v údajoch spoločných pre všetky druhy publikácií, konkrétne pod voľbou odboru publikácie.

Druh:
Rok:
Zoraďovať podľa:

Počet nájdených záznamov: 46

PublikácieDruh výsledkuPopis KPČRokPodrobnosti
Analýza senzorického profilu neúdenej a údenej parenice preferenčným mapovaním: Analysis of the sensory profile of smoked and unsmoked parenica cheese by preference mapping
Benešová, Lucia -- Semjon, Boris -- Martišová, Patrícia -- Drdolová, Zuzana -- Golian, Jozef
Analýza senzorického profilu neúdenej a údenej parenice preferenčným mapovaním: Analysis of the sensory profile of smoked and unsmoked parenica cheese by preference mapping.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), s. 211--216. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Antimicrobial activity of resveratrol and grape pomace extract
Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Tvrdá, Eva -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Terenjeva, Margarita -- Kačániová, Miroslava
Antimicrobial activity of resveratrol and grape pomace extract. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 363--368. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Antioxidant activity of aromatic herbs from botanical garden of the Slovak University of Agriculture in Nitra
Mňahončáková, Erika -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Grygorieva, Olga V. -- Horčinová Sedláčková, Vladimíra -- Šimková, Jana -- Brindza, Jan -- Ivanišová, Eva
Antioxidant activity of aromatic herbs from botanical garden of the Slovak University of Agriculture in Nitra. In BRINDZA, J. -- GRYGORIEVA, O V. Agrobiodiversity for improve the nutrition, health and quality of human and bees life. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 116. ISBN 978-80-552-2037-6 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
Antioxidant activity of fruits extracts of Capsicum L. cultivars
Mňahončáková, Erika -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Grygorieva, Olga V. -- Horčinová Sedláčková, Vladimíra -- Šimková, Jana -- Brindza, Jan -- Ivanišová, Eva
Antioxidant activity of fruits extracts of Capsicum L. cultivars. In BRINDZA, J. -- GRYGORIEVA, O V. Agrobiodiversity for improve the nutrition, health and quality of human and bees life. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 117. ISBN 978-80-552-2037-6 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
Application of electronic nose for determination of Slovak cheese authentication based on aroma profile
Štefániková, Jana -- Nagyová, Veronika -- Hynšt, Matej -- Vietoris, Vladimír -- Martišová, Patrícia -- Nagyová, Ľudmila
Application of electronic nose for determination of Slovak cheese authentication based on aroma profile. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 262--267. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Barley varietie discrimination using MALDI-TOF mass spectrometry
Hleba, Lukáš -- Dráb, Štefan -- Císarová, Miroslava -- Čuboň, Juraj
Barley varietie discrimination using MALDI-TOF mass spectrometry. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1347--1351. ISSN 1338-5178.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Biochemical activity of peel and pulp of fruits of Pseudocydonia sinensis Schneid. fruits
Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Brindza, Jan -- Ivanišová, Eva
Biochemical activity of peel and pulp of fruits of Pseudocydonia sinensis Schneid. fruits. In Sadovodstvo i vinogradarstvo. 1 (2019), s. 22--28. ISSN 0235-2591.
článok v odbornom periodikuOdborné práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
Biochemical characteristics of peel and pulp of fruits of Pseudocydonia sinensis Schneid
Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Ilyinska, Antonina -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Brindza, Jan -- Ivanišová, Eva
Biochemical characteristics of peel and pulp of fruits of Pseudocydonia sinensis Schneid.  In Roľ fiziologii i biochimii v introdukcii i selekcii ceľskochozjajstvennych rastenij. Moskva : Rosijskij universitet družby narodov. (2019), s. 135--137. ISBN 978-5-209-09357-2 (brož.).
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Podrobnosti
Biological activity, antioxidant capacity and volatile profile of enriched Slovak chocolates
Godočiková, Lucia -- Ivanišová, Eva -- Noguera-Artiaga, Luis -- Carbonell Barrachina, Ángel Antonio -- Kačániová, Miroslava
Biological activity, antioxidant capacity and volatile profile of enriched Slovak chocolates. In Journal of food and nutrition research. 58, 3 (2019), s. 283--293. ISSN 1336-8672.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
Biological activity of leaves of non-traditional plants
Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Piórecki, Narcyz -- Brindza, Jan -- Ivanišová, Eva
Biological activity of leaves of non-traditional plants. In BRINDZA, J. -- GRYGORIEVA, O V. Agrobiodiversity for improve the nutrition, health and quality of human and bees life. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 85. ISBN 978-80-552-2037-6 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
By-products of plant processing and their possible application into innovative gluten-free foodstuffs
Lukáčová, Stanislava -- Fikselová, Martina -- Mendelová, Andrea -- Čurlej, Jozef -- Kyšták, Juraj -- Czakó, Peter
By-products of plant processing and their possible application into innovative gluten-free foodstuffs. In KŇAZOVICKÁ, V. -- BELEJ, Ľ. -- ČAPLA, J. -- HOLLÝ, D. -- MARUNIAKOVÁ, N. -- KOLESÁROVÁ, A. Food/bio/tech. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 60. ISBN 978-80-552-2038-3 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
Carotenoid content in tomato products as affected by different processing methods
Mendelová, Andrea -- Fikselová, Martina -- Mendel, Ľubomír
Carotenoid content in tomato products as affected by different processing methods.  In International Conference on Carotenoid research and applications in agro-food and health. Lunteren : COST. (2019), s. 28. URL: https://www.eurocaroten.eu/sites/default/files/book-of-abstracts.pdf.
článok v elektronickom zdrojiAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2019Podrobnosti
Comparison of effects of capsaicines in different form on viability of human ovarian cells in vitro
Baldovská, Simona -- Kulig, Dominika -- Maruniaková, Nora -- Vietoris, Vladimír -- Kolesárová, Adriana
Comparison of effects of capsaicines in different form on viability of human ovarian cells in vitro. In Risk factors of food chain. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 10. ISBN 978-80-552-2033-8 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
Comparison of MALDI-TOF MS Biotyper and 16S rDNA sequencing for the identification of Pseudomonas species isolated from fish
Kačániová, Miroslava -- Kluga, Alina -- Kántor, Attila -- Medo, Juraj -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Comparison of MALDI-TOF MS Biotyper and 16S rDNA sequencing for the identification of Pseudomonas species isolated from fish. In Microbial pathogenesis. 132, (2019), s. 313--318. ISSN 0882-4010.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
Consumer behaviour of young generation on Slovakia towards cocoa-enriched honey
Šedík, Peter -- Horská, Elena -- Ivanišová, Eva -- Kačániová, Miroslava -- Krasnodębski, Andrzej
Consumer behaviour of young generation on Slovakia towards cocoa-enriched honey. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 18--24. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Content of phenolic compounds in plant raw of Cichorium intus L., Lamium purpureum L. and Viscum album L. =
Vergun, Olena Mykolajivna -- Grygorieva, Olga V. -- Brindza, Jan -- Shymanska, Oksana -- Rakhmetov, Dzamal -- Horčinová Sedláčková, Vladimíra -- Korablova, Olga -- Fishchenko, Valentyna -- Ivanišová, Eva
Content of phenolic compounds in plant raw of Cichorium intus L., Lamium purpureum L. and Viscum album L. =. In Plant introduction. 83, 3 (2019), s. 87--96. ISBN 160--6574.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
Content of polyphenols, flavonoids and antioxidant activity of fresh fruits and jellies prepared from different less-known fruit species
Ivanišová, Eva -- Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Mareček, Ján -- Brindza, Jan
Content of polyphenols, flavonoids and antioxidant activity of fresh fruits and jellies prepared from different less-known fruit species. In BRINDZA, J. -- GRYGORIEVA, O V. Agrobiodiversity for improve the nutrition, health and quality of human and bees life. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 88. ISBN 978-80-552-2037-6 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
Dopady spracovania plodov rajčiaka jedlého na obsah významných fytochemikálií vo finálnom produkte
Mendelová, Andrea -- Mendel, Ľubomír -- Durec, Ján
Dopady spracovania plodov rajčiaka jedlého na obsah významných fytochemikálií vo finálnom produkte. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 99 s. ISBN 978-80-552-1980-6.
odborná knihaVedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách2019Podrobnosti
Ecotoxicological studies of Akmola region lakes
Akbayeva, Lyailya -- Tulegenov, Erdaulet -- Omarbayeva, Ainur -- Kobetaeva, Nazira -- Nurgalieva, Zina -- Nurkeyev, Yerlan -- Martišová, Patrícia -- Vietoris, Vladimír -- Zhanabayev, Assylbek
Ecotoxicological studies of Akmola region lakes. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 25--31. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Effect of the herbs used in the formulation of a Spanish herb liqueur, Herbero de la Sierra de Mariola, on its chemical and functional compositions and antioxidant and antimicrobial activities
Issa-Issa, Hanán -- Ivanišová, Eva -- Noguera-Artiaga, Luis -- Kántor, Attila -- López-Lluch, David -- Kačániová, Miroslava -- Szumny, Antoni -- Carbonell Barrachina, Ángel Antonio
Effect of the herbs used in the formulation of a Spanish herb liqueur, Herbero de la Sierra de Mariola, on its chemical and functional compositions and antioxidant and antimicrobial activities. In European Food Research and Technology. 245, (2019), s. 1197--1206. ISSN 1438-2377.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
Characteristics of textural and sensory properties of Oštiepok cheese
Zajác, Peter -- Martišová, Patrícia -- Čapla, Jozef -- Čurlej, Jozef -- Golian, Jozef
Characteristics of textural and sensory properties of Oštiepok cheese. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 116--130. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Identification of cow milk allergen in the products of grape processing
Zeleňáková, Lucia -- Fikselová, Martina -- Žiarovská, Jana -- Kolesárová, Anna -- Jurčaga, Lukáš
Identification of cow milk allergen in the products of grape processing. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 4 (2019), s. 1098--1102. ISSN 1338-5178.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Identifikácia živočíšnych druhov pomocou MEAT 5.0 LCD Kitu vo vybraných mliečnych výrobkoch: Identification of animal species by MEAT 5.0 LCD Kit in selected milk products
Benešová, Lucia -- Martišová, Patrícia -- Drdolová, Zuzana -- Golian, Jozef -- Semjon, Boris
Identifikácia živočíšnych druhov pomocou MEAT 5.0 LCD Kitu vo vybraných mliečnych výrobkoch: Identification of animal species by MEAT 5.0 LCD Kit in selected milk products.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), s. 206--527. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
In vitro screening of antioxidant and antimicrobial activities of medicinal plants growing in Slovakia
Gayibova, Sabina -- Ivanišová, Eva -- Árvay, Július -- Hŕstková, Miroslava -- Slávik, Marek -- Petrová, Jana -- Hleba, Lukáš -- Tóth, Tomáš -- Kačániová, Miroslava -- Aripov, Takhir
In vitro screening of antioxidant and antimicrobial activities of medicinal plants growing in Slovakia. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1281--1289. ISSN 1338-5178.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Kombucha tea beverage: Microbiological characteristic, antioxidant activity, and phytochemical composition
Ivanišová, Eva -- Meňhartová, Kristína -- Terentjeva, Margarita -- Godočiková, Lucia -- Árvay, Július -- Kačániová, Miroslava
Kombucha tea beverage: Microbiological characteristic, antioxidant activity, and phytochemical composition. In Acta alimentaria. 48, 3 (2019), s. 324--331. ISSN 0139-3006.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
Microbiota of different wine grape berries
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Microbiota of different wine grape berries. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 174--181. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Mineral profile analysis of oilseeds and their by-products as feeding sources for animal nutrition
Kolláthová, Renata -- Varga, Branislav -- Ivanišová, Eva -- Bíro, Daniel -- Rolinec, Michal -- Juráček, Miroslav -- Šimko, Milan -- Gálik, Branislav
Mineral profile analysis of oilseeds and their by-products as feeding sources for animal nutrition. In Slovak journal of animal science. 52, 4 (2019), s. 9--15. ISSN 1337-9984.
článok v odbornom periodikuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Morphological and antiradical characteristics of Rugosa rose (Rosa rugosa Thunb.) fruits canned in different kind of honeys and in beverages prepared from honey
Fatrcová Šramková, Katarína -- Brindza, Jan -- Ivanišová, Eva -- Juríková, Tünde -- Schwarzová, Marianna -- Horčinová Sedláčková, Vladimíra -- Grygorieva, Olga V.
Morphological and antiradical characteristics of Rugosa rose (Rosa rugosa Thunb.) fruits canned in different kind of honeys and in beverages prepared from honey. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 497--506. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Možnosti využitia elektronického panela na hodnotenie kvality potravín
Hynšt, Matej -- Štefániková, Jana -- Vietoris, Vladimír
Možnosti využitia elektronického panela na hodnotenie kvality potravín.  In Recenzovaný zborník vedeckých prác Výskumného centra AgroBioTech 2019. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 76--81. ISBN 978-80-552-2053-6. URL: http://www.agrobiotech.sk/wp-content/uploads/2019/09/Zbornik-VC-ABT-2019_evid.-Vydav-SPU.2.pdf.
článok v elektronickom zdrojiVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách2019Podrobnosti
Mušmula germanska (Mespilus germanica L.) cinna chačova i likarska poslina = Medlar (Mespilus germanica L.) is valuable food and medical plant
Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Mareček, Ján -- Ivanišová, Eva -- Brindza, Jan
Mušmula germanska (Mespilus germanica L.) cinna chačova i likarska poslina = Medlar (Mespilus germanica L.) is valuable food and medical plant. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2019, s. 236--240. ISBN 978-617-7333-78-3 (brož.).
článok v zborníkuPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Podrobnosti
Physicochemical and sensory evaluation of biscuits enriched with chicory fiber
Ivanišová, Eva -- Drevková, Beáta -- Tokár, Marián -- Terentjeva, Margarita -- Krajčovič, Tomáš -- Kačániová, Miroslava
Physicochemical and sensory evaluation of biscuits enriched with chicory fiber. In Food Science and Technology International. (2019), ISSN 1082-0132.
článok v odbornom periodiku2019Podrobnosti
Phytochemical and antioxidant profile of different varieties of grape from the small Carpathians wine region of Slovakia
Ivanišová, Eva -- Terentjeva, Margarita -- Kántor, Attila -- Frančáková, Helena -- Kačániová, Miroslava
Phytochemical and antioxidant profile of different varieties of grape from the small Carpathians wine region of Slovakia. In Erwerbs-Obstbau. 61, (2019), s. 53--59. ISSN 0014-0309.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Porovnanie kvality mrkvovej šťavy po rôznych spôsobov antioxidačného ošetrenia suroviny
Mendelová, Andrea -- Mendel, Ľubomír -- Durec, Ján -- Fikselová, Martina -- Mareček, Ján
Porovnanie kvality mrkvovej šťavy po rôznych spôsobov antioxidačného ošetrenia suroviny.  In Záhradníctvo 2019. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 235--242. ISBN 978-80-552-2010-9.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Porovnanie vybraných potravinových neofóbií: Comparison of selected food neophobia
Martišová, Patrícia -- Vietoris, Vladimír -- Mizeráková, Zuzana -- Benešová, Lucia -- Drdolová, Zuzana
Porovnanie vybraných potravinových neofóbií: Comparison of selected food neophobia.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), s. 450--457. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Preference mapping of different varieties of garlic (Allium sativum)
Drdolová, Zuzana -- Martišová, Patrícia -- Benešová, Lucia
Preference mapping of different varieties of garlic (Allium sativum). In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 385--389. ISSN 1338-0230.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Sledovanie vplyvu teploty a svetla na degradačné procesy v ovocných a zeleninových šťavách
Durec, Ján -- Belajová, Elena -- Mendelová, Andrea -- Kozelová, Dagmar
Sledovanie vplyvu teploty a svetla na degradačné procesy v ovocných a zeleninových šťavách.  In Záhradníctvo 2019. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 82--90. ISBN 978-80-552-2010-9.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Technological, phytochemical and sensory profile of honey biscuits made from buckwheat, rye, spelt and wheat flour
Hrnčárová, Dominika -- Ivanišová, Eva -- Zagula, G. -- Terentjeva, Margarita -- Kročko, Miroslav -- Tvrdá, Eva -- Kačániová, Miroslava
Technological, phytochemical and sensory profile of honey biscuits made from buckwheat, rye, spelt and wheat flour. In Quality Assurance and Safety of Crops & Foods. 11, 4 (2019), s. 333--340. ISSN 1757-8361.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
The determination of antioxidant activity and content of polyphenols in grape pomace
Kolláthová, Renata -- Gálik, Branislav -- Juráček, Miroslav -- Bíro, Daniel -- Šimko, Milan -- Rolinec, Michal -- Ivanišová, Eva -- Hanušovský, Ondrej -- Vašeková, Patrícia
The determination of antioxidant activity and content of polyphenols in grape pomace. In Book of Abstracts of the 70th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2019, s. 668. ISBN 978-90-8686-339-6 (brož.).
článok v zborníkuAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2019Podrobnosti
Trendy v gastronomickej praxi - potraviny "convenience": Gastronomy trends - "Convenience" Food
Kolesárová, Anna -- Zeleňáková, Lucia -- Bedecsová, V.
Trendy v gastronomickej praxi - potraviny "convenience": Gastronomy trends - "Convenience" Food.  In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2019), s. 174--181. ISBN 978-80-7305-828-9.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Podrobnosti
Účinok konzumácie horkých marhuľových semien s obsahom amygdalínu na funkcie pečene
Kopčeková, Jana -- Kolesárová, Anna -- Gažarová, Martina -- Mrázová, Jana -- Habánová, Marta -- Chlebo, Peter -- Valuch, Jozef -- Kolesárová, Adriana
Účinok konzumácie horkých marhuľových semien s obsahom amygdalínu na funkcie pečene.  In Záhradníctvo 2019. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 206--217. ISBN 978-80-552-2010-9.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Variation of fruits morphometric parameters and bioactive compounds of Asimina triloba (L.) dunal germplasm collection
Brindza, Jan -- Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Vergun, Olena Mykolajivna -- Mareček, Ján -- Ivanišová, Eva
Variation of fruits morphometric parameters and bioactive compounds of Asimina triloba (L.) dunal germplasm collection. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 1--7. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
Vínny ocot a jeho vplyv na mikrobiologickú stabilitu zeleninových šalátov: Wine vinegar and its impact on microbiological stability of vegetable salads
Zeleňáková, Lucia -- Kolesárová, Anna -- Jakabová, Silvia
Vínny ocot a jeho vplyv na mikrobiologickú stabilitu zeleninových šalátov: Wine vinegar and its impact on microbiological stability of vegetable salads.  In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2019), s. 313--319. ISBN 978-80-7305-828-9.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Podrobnosti
Vplyv aplikácie extraktu hroznových semien na oxidačnú stabilitu a senzorickú kvalitu mäsového výrobku: The influence of application of grape seed extract on oxidative stability and sensory quality of meat product
Bobko, Marek -- Kročko, Miroslav -- Tkáčová, Jana -- Bobková, Alica -- Mendelová, Andrea -- Belej, Ľubomír -- Čurlej, Jozef -- Jakabová, Silvia
Vplyv aplikácie extraktu hroznových semien na oxidačnú stabilitu a senzorickú kvalitu mäsového výrobku: The influence of application of grape seed extract on oxidative stability and sensory quality of meat product.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 175--178. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Využitie elektronického panelu pri hodnotení neúdených parených syrov zo Slovenska: The use of electronic panel for the control of unsmoked steamed cheese from Slovakia
Štefániková, Jana -- Hynšt, Matej -- Vietoris, Vladimír
Využitie elektronického panelu pri hodnotení neúdených parených syrov zo Slovenska: The use of electronic panel for the control of unsmoked steamed cheese from Slovakia.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), s. 588--595. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Využitie elektronického panelu pri hodnotení údených parených syrov zo Slovenska: The use of electronic panel for the control of smoked steamed cheese from Slovakia
Hynšt, Matej -- Štefániková, Jana -- Martišová, Patrícia -- Vietoris, Vladimír -- Nagyová, Ľudmila
Využitie elektronického panelu pri hodnotení údených parených syrov zo Slovenska: The use of electronic panel for the control of smoked steamed cheese from Slovakia.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), s. 588--595. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
Využitie špecifikovaného a nešpecifikovaného trojuholníkového testu pri senzorickom hodnotení kávy: Use of specified and unspecified triangle test in sensory evaluation of coffe
Martišová, Patrícia -- Benešová, Lucia -- Vietoris, Vladimír
Využitie špecifikovaného a nešpecifikovaného trojuholníkového testu pri senzorickom hodnotení kávy: Use of specified and unspecified triangle test in sensory evaluation of coffe.  In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2019), s. 219--222. ISBN 978-80-7305-828-9.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Podrobnosti