Projekty

Aplikácia molekulárno-genetických metód a pyrosekvenovania pre autentifikáciu, identifikáciu a vysledovateľnosť mäsa a jeho náhradGarant:
prof. Ing. Jozef Golian, Dr.

Na tejto stránke máte zobrazené podrobné informácie o projekte. Pri hlavných projektoch sa zobrazuje navyše zoznam podprojektov.
Popis projektu: | V projekte sa rieši problematika optimalizácie metód pre identifikáciu, autentifikáciu a vysledovateľnosť mäsa z hľadiska kvantitatívneho aj kvalitatívneho s využitím molekulárno-biologických metód v potravinách a pyrosekvenovania. Budú navrhnuté nové metódy pre vysledovateľnosť tepelne opracovaných produktov a ich autentifikáciu. Bude objektivizovaná spoľahlivosť použitia PCR a Real Time PCR metódy pre identifikáciu a kvantifikáciu prítomnosti náhrad mäsa, aditívnych látok a korenia. Bude použitá metóda pyrosekvenovania vo vysledovateľnosti a kvantifikácii potravín, bude navrhnutý vhodný spôsob viacnásobného zarovnania sekvencií DNA s následným klastrovaním do skupín. Budú porovnávané výsledky klastrovaních sekvencií s databázou NCBI. |
Druh projektu: | VEGA (Vedecká grantová agentúra MŠVVaŠ SR) |
Pracovisko: | Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP) |
Identifikácia projektu: | 1/0316/15 |
Stav projektu: | Ukončený |
Dátum začatia projektu: | 01. 01. 2015 |
Dátum ukončenia projektu: | 31. 12. 2017 |
Počet pracovníkov projektu: | 7 |
Počet oficiálnych pracovníkov projektu: | 0 |