Projekty

Detekcia chemoprotektívnych látok v tradičných i minoritných druhoch strukovín využiteľných pri príprave funkčných potravín

Garant: prof. RNDr. Alena Vollmannová, PhD.

Základní informace   
   
Financování
   
   

Na této stránce máte zobrazeny podrobné informace o projektu. U hlavních projektů se zobrazuje navíc seznam podprojektů.

Popis projektu:
Strukoviny, ako sú fazuľa, šošovica, cícer, lupina a bôb, sa vyznačujú vysokým obsahom bielkovín, vitamínov, mikroelementov, diétnej vlákniny, ako aj významným obsahom polyfenolických látok s antioxidačnou aktivitou. Tieto plodiny, v súčasnosti pre poľnohospodársky sektor nezaujímavé, majú na Slovensku dlhú tradíciu potravinového využívania. Vynikajúce nutričné zloženie, ako aj obsah cenných látok ich predurčuje na použitie v kombinácii s konvenčnými surovinami na prípravu potravín nového typu.
Druh projektu:
VEGA (Vedecká grantová agentúra MŠVVaŠ SR) ()
Pracoviště:Katedra chémie (FBP)
Identifikace projektu:1/0308/14
Stav projektu:
Ukončený
Datum zahájení projektu:
01. 01. 2014
Datum ukončení projektu:31. 12. 2016
Počet pracovníků projektu:
9
Počet oficiálních pracovníků projektu:
0