Projekty

Kvalita jahniat rôznych hmotnostných kategórií posudzovaná na základe spektra mastných kyselín a fyzikálno-chemických vlastností mäsa a tukuGarant:
prof. RNDr. Milan Margetín, PhD.

Na této stránce máte zobrazeny podrobné informace o projektu. U hlavních projektů se zobrazuje navíc seznam podprojektů.
Popis projektu: | Cieľom projektu bolo zistiť kvalitu ľahkých a ťažkých jatočných jahniat na základe hodnotenia fyzikálno-chemických a senzorických vlastností mäsa a najmä profilu mastných kyselín intramuskulárneho a extramuskulárneho tuku v závislosti od produkčného systému (mliekové resp. mäsové plemená) a spôsobu odchovu jahniat (umelý odchov a odchov pomocou škôlkovania pri ľahkých jahňatách resp. odchov pod matkami na pastve a intenzívny odchov s využitím jadrových krmív pri ťažkých jahňatách). Dôraz bol kladený najmä na zdraviu prospešné mastné kyseliny a esenciálne mastné kyseliny. |
Druh projektu: | APVV projekty financované inou inštitúciou ako MŠVVaŠ () |
Pracoviště: | Katedra špeciálnej zootechniky (FAPZ) |
Stav projektu: | Ukončený |
Datum zahájení projektu: | 01. 05. 2011 |
Datum ukončení projektu: | 31. 10. 2014 |
Počet pracovníků projektu: | 8 |
Počet oficiálních pracovníků projektu: | 0 |