Projekty

Výskum a optimalizácia technológií pre výrobu potravín s pridanou hodnotouGarant:
doc. Ing. Tatiana Bojňanská, CSc.

Na tejto stránke máte zobrazené podrobné informácie o projekte. Pri hlavných projektoch sa zobrazuje navyše zoznam podprojektov.
Popis projektu: | Predmetom predkladaného projektu je výskum a hľadanie možností pre optimalizáciu výroby potravín s pridanou hodnotou v prospech zdravia konzumentov. Pre takéto potraviny je nevyhnutné zvoliť vhodné suroviny a vyvinúť postupy ich spracovania, ktoré v maximálne možnej miere zabezpečia zachovanie biologicky cenných látok, prípadne zamedzia vzniku nežiaducich produktov. Projekt má ambície zachytiť celý proces výroby potravín s pridanou hodnotou, začínajúc vhodnými surovinami, optimalizáciou spôsobov ich spracovania, následne hodnotením ich kvality a zdravotného účinku na konzumentov, ako aj optimálnym režimom ich skladovania, resp. predĺženia ich doby spotreby. |
Druh projektu: | Všeobecné výzvy () |
Pracovisko: | Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP) |
Identifikácia projektu: | APVV-14-0460 |
Stav projektu: | Zamietnutý |
Dátum začatia projektu: | 01. 07. 2015 |
Dátum ukončenia projektu: | 30. 06. 2019 |
Počet pracovníkov projektu: | 2 |
Počet oficiálnych pracovníkov projektu: | 0 |