Projekty

Biologicky účinné komponenty netradičných a tradičných marginálnych plodín a ich využitie pre prípravu potravín s pridanou hodnotouGarant:
prof. RNDr. Alena Vollmannová, PhD.

Na této stránce máte zobrazeny podrobné informace o projektu. U hlavních projektů se zobrazuje navíc seznam podprojektů.
Popis projektu: | Riešenie projektu zahŕňa analýzu vybraných minoritných plodín, ako aj návrh, overenie možnosti prípravy a analýzu rôznych modifikácií konečnej potraviny s použitím nekonvenčných a marginálnych rastlinných druhov, ako sú pseudocereálie, strukoviny a drobné lesné ovocie. Chemické a biochemické analýzy budú zamerané na stanovenie obsahu alergénnych agens, obsahu polyfenolov, vybraných vitamínov, antioxidačnej aktivity, stanovenie obsahu makroživín, selénu a ďalších esenciálnych stopových prvkov. Riešením projektu sa získajú nové poznatky o potravinách nového typu vhodných pre bežnú konzumáciu, ale aj o potravinách vhodných pre celiakov, ktoré budú mať nielen dostatočnú nutričnú hodnotu, ale aj zdraviu prospešný charakter. |
Druh projektu: | Všeobecné výzvy () |
Pracoviště: | Katedra chémie (FBP) |
Identifikace projektu: | APVV-14-0079 |
Stav projektu: | Zamítnutý |
Datum zahájení projektu: | 01. 07. 2015 |
Datum ukončení projektu: | 30. 06. 2019 |
Počet pracovníků projektu: | 1 |
Počet oficiálních pracovníků projektu: | 0 |