Projekty

Biologicky účinné komponenty netradičných a tradičných marginálnych plodín a ich využitie pre prípravu potravín s pridanou hodnotou

Garant: prof. RNDr. Alena Vollmannová, PhD.

Základní informace   Pracovníci      

Na této stránce máte zobrazeny podrobné informace o projektu. U hlavních projektů se zobrazuje navíc seznam podprojektů.

Popis projektu:Riešenie projektu zahŕňa analýzu vybraných minoritných plodín, ako aj návrh, overenie možnosti prípravy analýzu rôznych modifikácií konečnej potraviny s použitím nekonvenčných a marginálnych rastlinných druhov, ako sú pseudocereálie, strukoviny a drobné lesné ovocie. Chemické a biochemické analýzy budú zamerané na stanovenie obsahu alergénnych agens, obsahu polyfenolov, vybraných vitamínov, antioxidačnej aktivity, stanovenie obsahu makroživín, selénu a ďalších esenciálnych stopových prvkov. riešením projektu sa získajú nové poznatky o potravinách nového typu vhodných pre bežnú konzumáciu, ale aj o potravinách vhodných pre celiakov, ktoré budú mať nielen dostatočnú nutričnú hodnotu, ale aj zdraviu prospešný charakter.
Druh projektu:Všeobecné výzvy ()
Pracoviště:Katedra chémie (FBP), Katedra zeleninárstva (FZKI)
Stav projektu:Zamítnutý
Datum zahájení projektu:01. 07. 2015
Datum ukončení projektu:30. 06. 2019
Počet pracovníků projektu:2
Počet oficiálních pracovníků projektu:0